Kindvriendelijke avonturen: Ontdek Curaçaos verborgen parels

Kindvriendelijke avonturen: Ontdek Curaçaos verborgen parels

Op avontuur met kinderen op Curaçao? Denk aan meer dan alleen de Christoffelberg beklimmen of snorkelen. Ontdek de minder bekende to-do's en geheime parels van het eiland met je gezin. 

Picknicken in het “wild”

Er zijn twee fantastische opties voor een unieke picknickervaring op Curaçao. Een daarvan is picknicken in de zoutpannen, georganiseerd door Landhuis Jan Thiel. Vanuit het landhuis word je met een bolderwagen naar de picknickplek gebracht. Daar staat alles al voor je klaar: een mooi ingerichte plek met kussentjes, waar het eten en drinken voor je wordt neergezet. Als optie kun je ook een flesje wijn voor papa en mama meekrijgen. Geniet van een prachtig uitzicht over de zoutpannen, omringd door honderden papegaaien en midden in de natuur. Loekie van Landhuis Jan Thiel is een uitstekende gastvrouw die graag rekening houdt met eventuele (dieet)wensen.

De andere optie is picknicken op het strand, georganiseerd door Landhuis Sint Nicolas direct aan de kust. Geniet van een prachtig aangeklede picknicktafel op je eigen privéstrand! Neem een verfrissende duik in zee of bouw een mooi zandkasteel met je kinderen. Je hebt de keuze tussen een 'morning picnic' of een 'afternoon picnic'. In beide gevallen staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor je klaar, met verse kokosnootwater, verse fruitsappen of bij de 'afternoon picnic' een flesje wijn. Alles wordt tot in de puntjes geregeld voor een onvergetelijke ervaring.

In beide gevallen biedt het een avontuurlijke ervaring met heerlijk eten! Een plekje helemaal voor jullie alleen als gezin, dat is toch geweldig.

Vissen vangen "baby” style 

Bij Mimi Eco Farm bij Fuik hebben ze, zoals de naam al aangeeft, een eco-boerderij opgezet. Wat dit zo leuk en uniek maakt, is dat zelfs kleine kinderen hier kunnen vissen. Er is een grote vijver met veel kleine visjes waar je met een houten hengel en een stukje deeg mag gaan vissen. Onze kinderen vinden dit fantastisch! Het is heel basic; er staan een paar plastic stoelen waar je op kunt zitten en verder is er niet veel. Om je heen zijn nog wat andere dieren, zoals kippen en katten die gezellig rondlopen. Je kunt ook een tour bij hen boeken waarbij ze meer uitleg geven over hun boerderij en het ecosysteem. Zo maak je het zelfs educatief en avontuurlijk.

Overnachten op Klein Curacao

Kan dat? Ja, dat kan zeker! Overnachten op Klein Curaçao is natuurlijk een fantastisch avontuur! Met de boot er naartoe, alle overnachtingsspulletjes mee en daar ben je dan, op een onbewoond eiland. 's Avonds kun je barbecueën met z'n allen en natuurlijk een mooi kampvuur maken onder de prachtige sterrenhemel. 's Nachts kruip je lekker in je tentje. Het kan verrassend koud zijn 's avonds, dus een lekkere (dikke) trui meenemen is geen overbodige luxe, en vergeet ook vooral niet genoeg deet mee te nemen!

Klamping

Het is geen typefout. Het is geen camping, geen glamping, maar Kryoyo-stijl kamperen, Klamping. Deze unieke Klamping-ervaring op Curaçao biedt de keuze tussen het Christoffelpark of San Juan. Bij San Juan kun je zwemmen, terwijl je in het Christoffelpark van de natuur kunt genieten. De accommodatie bestaat uit houten tenten, compleet met matrassen, kussens en solar lampen. Je wordt verwelkomd met een drankje en een gastheer begeleidt je naar de Klamping-site. 's Avonds kun je barbecueën en genieten van een adembenemende zonsopgang. Het ontbijtpakket wordt 's ochtends geleverd, waarna je kunt kiezen tussen rusten in je tent of deelnemen aan activiteiten. De hele ervaring duurt 22 uur en begin van de middag wordt je teruggebracht naar de ingang van het Christoffelpark.

Stranddag Playa Hundu 

Het vergt wat zoeken en weten waar je moet zijn, maar het resultaat is het zeker waard. Ben je klaar met de bekende stranden waar alle toeristen en locals naartoe gaan? Als je een strand zoekt waar je hoogstwaarschijnlijk helemaal alleen zit, dan is dit dé plek voor jou. Je vindt het net voorbij het kerkhof Soto, ga naar links. Rijd over de dam en blijf rechtdoor gaan; het eerste stukje is niet geasfalteerd, maar daarna weer wel geasfalteerd. Na een slinger, de slanger weg, kom je uit bij het strand. Er is lekker veel schaduw, maar verder zijn er geen faciliteiten. Dus zorg ervoor dat je zelf eten, drinken en stoeltjes meeneemt en ontspan! Let op voor het vuurkoraal, dus waterschoenen zijn zeker aan te raden.

We hopen dat er een leuke tip tussen zat die je nog niet kende en binnenkort met de kinderen gaat ontdekken! Ken jij nog een unieke parel op Curaçao die we zijn vergeten? Laat het in de reacties hieronder weten  

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.